tisdag 14 april 2009

Den som vet har ett större ansvar är den som inte vet.

Skrev ett inlägg på karlssons blogg (Sverigedemokraterna) och fick lite respons samt frågor här är en útav dem.
http://patrikohlsson.wordpress.com/

Gayblatte, Jag förundras alltid över varför folk använder nedvärderande beteckningar på sig själva. "gay" må väl vara i sin ordning, men "blatte"? Du vet själv vilken uppmärksamhet det får om Kalibers dolda mickar är där och fångar en sverigedemokrat med att yttra det begreppet, eller vilken etnisk svensk som helst för den delen. Nåväl, kort om det du skriver. Vi sverigedemokrater ombeds ofta definiera vad som är svenskt. Det är lika meningsfullt/löst som att be en dansk definiera vad som är danskt, en kurd vad som är kurdiskt, eller en brasilianare vad som är brasilianskt. I den mån frågan ställs, bemöts den oftast (oavsett vilken av världens nationaliteter det är som skall förklaras) med ett utdrag av exempel på särdrag som den tillfrågade upplever typiska för sin kultur och sitt land. Men det var en parentes. Vad jag ville komma till var frågan till dig, en fråga som alltför sällan ställs till dem som använder begreppet ifråga: Vad är främlingsfientligt?

Mitt svar

-(Blatte) Förstår vad du menar och kan inget annat än att hålla med. Det ordet har använts i nedsättande syfte och har en laddning som inte går att frångå. Ordet i sig klingar inte fel när jag hör det. utan avsikten är det som gör ordet positivt eller negativt laddat samt under vilket sammanhang ordet används vid.

Vad du tycker är svenskt behöver inte inkludera din grannes eller en göteborgares syn på svenskhet. Det som är svenskt för dig behöver inte vara det för någon annan och omvänt, att definera något så diffust som svenskhet tycker jag inte går.

Patrik skriver i sitt inlägg något jag tycker är viktigt
"I den mån frågan ställs, bemöts den oftast (oavsett vilken av världens nationaliteter det är som skall förklaras) med ett utdrag av exempel på särdrag som den tillfrågade upplever typiska för sin kultur och sitt land"

Upplever som typiska, det är precis vad jag menar, att det är personligt och väldigt diffust. Det finns ingen specefik svenshet som genomsyrar den inhemska befolkningen, även fasst det i vissa grupperingar finns en inbillning om en sådan sak. den så kallade svenskheten definierar inte dig som människa, din personlighet, hur dú ser på saker och ting eller vilka handlingar du väljer att göra osv. Därför är jag en stor förespråkare för användningen av ordet individualism

Grunden torde vara att lära sig det svenska språket, upprätthålla lagen, Genom att bidra med skatter förstärka välfärden (+ Om man aktivt arbetar för ett bättre sverige). samt att leva sitt liv fullt ut så att man själv mår bra utan att göra andra i sin omgivning illa. Gör man andra illa eller på något annat sätt bryter det vi har lagstadgat som brottslighet bör man åtalas och dömas utifrån de instrument lagen tillhandahåller.

Världen är inte vad den en gång var. människan har kommit så långt i sin utveckling, och idag lever vi i en global värld. Vi är inte längre tvåbenta djur som inte ser skillnad mellan känslor/tankar och sanning. Att utesluta enorma grupper ur den så kallade svenska grupperingen på drygt 6,5 miljoner svenskar just pga av färg på huden, födelseland eller vilken tro de innehar är att förneka individualism, att man inte gillar en person är en sak men att vara rädd, hatiskt, se ner eller misstro en hel grupp av människor är främlingsfientligt.

Inga kommentarer: