måndag 13 april 2009

Frihet med ansvar

Människor är kapabla till nästan vad som helst, försvaret av dessa handlingar görs i huvudet, tanken. För att jag, vi som familj, folkslag osv ska kunna göra det vi vill, ha det vi vill ha eller behålla det vi har, försvarar vi de beslut som leder till att andra får lida. människans tolorens för lidande ökar konstant, desto större tro om egen trygghet desto större får lidandet bli.

En kombination av fördomar, rädsla, egoism och rent nonsens är vad som skapar allt lidande.
Att acceptera att man ser andra människor som mindre värda är för att säga det i klarspråk skit.

Kunskap är makt. många människor i sverige är välutbildade, men det som många inte lärt sig är att vara självkritiska i sitt tänkande. När man är självkritiskt så ändras synen på hur man ser på sig själv, människor runt om en, samhället i sig och på omvärlden. En tanke är just en tanke och behöver inte stå för en sanning. en känsla är desto desamma.

När man är självkritisk ser man tanken eller känslan som varken eller, utan ser det för vad det är. just en tanke och en känsla.
Tanken är inte absolut och vi som människor består av så mycket mer. Ingen innehar den absoluta sanningen, men den ska alltid eftersträvas så att man kommer den så nära möjligast.

Genom att inte vara självkritiskt låter du dina tankar bygga upp en egen realitet, denna realitet baseras utifrån en SNED sanningen där det du ser, upplever och tror blir den "sanna" bilden av omvärlden. Genom att vara kritisk både utåt och inåt får du fler val vilket leder till en öppnare syn och därmed inte fasta ståndpunkter om att saker måste vara så som det känns, tänks, hörs eller ses. Man inser bredden i det man tror sig veta och därmed förstår hur lite man verkligen vet.

Sverige demokraterna är ett parti på väg mot riksdan. Detta parti har dragit till sig främlingsfientliga människor sedan start. Nu har partiet genomgått en förändring enligt ledningen och det hoppas jag är sant. Att dom fortfarande har kvar främlingsfientliga medlemmar i partiet torde nog vara sant, men det är bra att en förändring har skett och att de tar avstånd från tidigare propaganda.

Om dom nu kommer in i riksdagen är det viktigt att de förespråkar ändringar som gynnar sammhället i sin helhet. Att peka ut människor som grupperingar vore inte till deras fördel. Genom aktiva val kan vi förbättra våra liv och andras. Tillsammans kan vi skapa trygghet i sverige. Man måste prioritera välfärd, skolan i synnerhet, satsa på rehabilitering av sjuka, öka välståndet för de fattiga och inkludera de som är i utanförskap, låta alla komma till tals och allvarligt börja se allas lika värde. frihet med ansvar är ledordet.

De problem vi har i samhället i dag kommer inte bara från kontrasterna eller som SD kallar det "krockar i kulturen" utan även av andra skäl som ekonomiska, sociala, psykologiska mfler. Därmed sagt att det finns många punkter de bör fokusera på, man måste gå djupare för att komma till reds med problemen i samhället. Viktigt att påpeka att utanförskapet även innefattar inhemska svenskar, nordiska, europeiska samt de invandrare som kommit utanför europas gränser. Detta i sig visar att utanförskapet har många ansikten och anledningar.

Sann demokrati bygger på alla människors lika värde och att individualism erkänns, att alla har en röst i samhället, att vi tillåts ha en fri debatt, att människor som bor och lever i sverige ska känna trygghet oavsett färg på huden, var man föddes eller vilken gud man tillber, lika rättigheter som inte kan rubbas av sistnämnda anledningar.

En sann politiskt och demokratiskt parti (ur min syn) ska finnas där för alla människor och ha som grundsyn att vilja göra det bättre för ALLA som lever i sverige. Om Sverige demokraterna lever upp till detta återstår att se


With love //Gayblatte

Inga kommentarer: